Anabolen FAQ

Wat zijn steroïden?
Testosteron is het voornaamste mannelijke geslachtshormoon dat van nature wordt geproduceerd door het menselijk lichaam. Steroïden zijn een synthetische vorm van testosteron en derivaten daarvan. Er zijn een hoop verschillende varianten waarover je op de rest van de site meer kunt lezen.

Ben ik oud genoeg om te gebruiken?

Wij kunnen gebruik niet aan- of afraden. Dit is een persoonlijk keuze en daar willen we ons niet mee bemoeien. Wel wordt over het algemeen gesteld dat het gebruik van anabolen uit den boze is als je jonger bent dan 21 en/of een medische aandoening hebt die verergerd kan worden.

Ik haat naalden, kan ik alleen maar pillen nemen?

Nu je hebt besloten om steroïden te nemen, is het volgende ding om te beslissen is of je tabletten gaat nemen of gaat injecteren. Wat is het verschil? Kortweg is het verschil dat pillen zodanig zijn bewerkt dat ze in tegenstelling tot injecteerbare middelen niet worden afgebroken door de lever. Dit heeft als voordeel dat ze oraal genomen kunnen worden, maar zorgt er wel voor dat ze veel schadelijker zijn. Vandaar ook dat ze niet langer dan 4 tot 6 weken gebruikt mogen worden. Door deze nadelen zijn ze minder effectief en schadelijker. We raden je dus aan om sowieso de angst voor de naald uit je hoofd te zetten en nooit voor pillen te kiezen.

Waar moet ik injecteren?

Je moet injecteren in je gluteus maximus spier (ook wel de kontspier genoemd). Een goede, steriele techniek is de moeite waard om te benadrukken omdat er anders vervelende bijwerkingen zoals ontstekingen en infecties kunnen optreden. Als de juiste procedure wordt toegepast en steriel te werk wordt gegaan is deze kans gereduceerd tot vrijwel nul .

Wat is een ester?
Een ester heeft betrekking op de keten van koolstofatomen gehecht aan het steroïd molecuul op de 17e positie. Hoe langer de keten, hoe groter tijdspanne waarbij wordt vrijgegeven in de bloedstroom. Testosteron propionaat bijvoorbeeld heeft een betrekkelijk korte keten ester- waardoor deze sneller werkt. Snelwerkende middelen vereisen echter wel meer frequente injecties (vaak wel 3 tot 4 keer per week). Het tegenovergestelde is het geval voor langere keten esters bv enanthate, cypionate, undecanoate. Aangezien prikken met name op het begin niet fijn is wordt aan beginners aangeraden om met een lange ester variant te beginnen.

Wat zijn anti-oestrogenen?

Bepaalde steroïden aromatiseren naar oestrogeen via het aromatase enzym. Dat kan leiden tot ongewenste neveneffecten. Oestrogeen, is de dominante vrouwelijke hormoon. Door het gebruik van anti-oestrogenen beperk u de kans op oestrogene bijwerkingen, zoals het vasthouden van vocht en gyno (hieronder uitgelegd). Er zijn verschillende middelen beschikbaar met verschillende werkingsmechanismen en afhankelijk van de noodzaak krijgt het ene middel voorkeur boven het andere.

Wat is Gyno?
Gynecomastie is de opbouw van klierweefsel onder de borst, een oestrogene neveneffect. Gezwollen, jeukende of pijnlijke tepels zijn vaak vroege symptomen. Deze aandoening wordt vaak aangeduid met de term ‘teef tieten’. Hardnekkig gyno zal normaal gesproken een operatie nodig hebben. Beginnende gyno kan echter met medicijnen worden behandeld.

Ik heb online anabolen gekocht, maar nooit iets ontvangen?

Helaas is dit niet ons probleem en kunnen we je hier niet bij helpen. Wel kunnen we je aanraden om in het vervolg goed uit te zoeken of de site betrouwbaar lijkt en eerst een kleine proefbestelling te doen om de service te
testen.